Novým trénerom Prešova sa stal Srb Rašič, podpísal do konca januára.

02.06.2011 Prešov

Prešov 2. júna (TASR) - Novým trénerom hádzanárov Tatrana Prešov sa stal Djordje Rašič. Bašta slovenskej a bývalej česko-slovenskej hádzanej má tak po prvý raz vo svojej histórii na lavičke zahraničného kouča.
"Prečo sme sa rozhodli ísť touto cestou? Odpoveď nie je až taká ťažká. Pri všetkej úcte, u nás doma – a ani v susednej Českej republike – sme trénera, ktorý by vyhovoval našim požiadavkám, jednoducho nenašli," vysvetlil majiteľ sedemnásobného slovenského majstra Miloslav Chmeliar, ktorý po zlých skúsenostiach so Zdravkom Zovkom, zverejnil meno nového trénera až po podpise zmluvy.
Rašič má skúsenosti zo španielskej najvyššej mužskej súťaže, viedol tiež mužskú a ženskú reprezentáciu Srbska. S Prešovom sa dohodol na pôsobení do 31. januára 2012. "Po tomto termíne si znova sadneme a dohodneme sa, či budeme v spolupráci pokračovať," dodal Chmeliar. Srb pri kormidle majstra nahradí Rastislava Trtíka, ktorý za tri roky nazbieral tri majstrovské vavríny i pohárové triumfy. Prvou veľkou výzvou Rašičovho tímu v novej sezóne bude predkolo Ligy majstrov už v úvodný septembrový víkend. Od 10. septembra Tatran bude účinkovať v novej South East Regional League (SERL) v konkurencii jedenástich tímov z krajín bývalej Juhoslávie, do bojov o slovenský titul sa Prešovčania vrátia až po skončení základnej časti.
 

Vyberte región